Hvis der er én ting vi danskere kollektivt er glade for, så er det at hoppe op på jernhesten og tage en tur ud i det ganske danske land, når vejret selvfølgelig tillader det.

Det der med at cykle kan også ét eller andet. Det er en fantastisk måde at komme hurtigt rundt på sammen med sine venner, og så er det til og med sundt for krop og sjæl – der er næsten ikke nogen grund til at have en bil i storbyerne, hvis bare du har en cykel med en tilhørende nutcase cykelhjelm.

Hvis du går og keder dig lidt i karantænetiden og mangler et nyt projekt at kaste dig over, så er renovation af cykel måske lige det projekt du går og mangler – og så kommer det også til at gavne dig, når du kan bruge alle de lækre sommertimer på at drøne rundt på din cykel istedet for at skulle sidde i garagen og fikse den. 

Rengøring af cyklen gør det nemt

Før du går i gang med at kortlægge hvad du har tænkt dig at gøre ved cyklen og hvordan, så er første trin af en hver god renovation at rengøre cyklen fuldstændig, så den står lige så ren som da du købte den i sin tid. 

Det er nemlig lidt irriterende at gå i gang med et renovationsprojekt på et allerede beskidt kanvas. Desuden opdager du små fejl og ting der kan fikses, når du kommer helt tæt på for at gøre den rent. 

Gejl – har du det?

Hvis du har tænkt dig at bruge mange timer på din cykel denne sommer, så er det måske sommeren hvor du gejler den lidt mere op end hvad den har været van til. Ved at eksempelvis montere en cykeltaske på siden har du nu mulighed for at køre rundt med computer, kaffe, papirer og andet godter. 

Hvis du bor i byen ville det være utroligt smart at dig at lære at skifte et punkteret dæk. For det første er det ret dyrt at skifte et dæk, og for det andet er det slet ikke så svært selv at gøre, hvis man lige har værktøjet til det.

Der findes enormt mange specialværktøjer der kun kan bruges på cykler, og før du går i gang med din renovering bør du overveje om du går og mangler noget bestemt udstyr – det er træls at gå i gang opdage at der mangler noget.