Der er masser af ting her i verden, der er kedelige og lette at glemme at få gjort. En af de ting, er at foretage backup af vores computer, smartphone og tablet. 

Det er gået fint indtil videre – jeg har aldrig mistet noget data på min computer, så det kommer jeg nok heller ikke til, tænker du måske. Og det har du måske ret i. Men det kan også sagtens være, at din computer og det data du har liggende, af den ene eller anden årsag bliver slettet. Og så er det altså ærgerligt at stå uden en sikkerhedskopi, som ellers let kunne være blevet lavet med et bacup-program som for eksempel Onedrive, Office 365 backup eller noget tilsvarende.

Men er det da alle, der bør tage backup?

Kort sagt, ja, det det er relevant for alle at tage backup. Hvis du stort set ikke har noget indhold liggende på din computer, er det selvfølgelig ikke nær så vigtigt som hvis du har dine arbejdsdokumenter og alle dine mest elskede billeder liggende. Men altså, det er vel de fjerneste, som har en smartphone, computer eller tablet liggende, hvis der ikke er noget indhold på den. SÅ mon ikke, du også har det? Generelt er det relevant for alle at lave backup. 

Med en backup-løsning bliver dine filer kopieret over på en anden enhed, sådan så du altid har en ekstra kopi liggende, hvis uheldet skulle være ude og indhold på din computer blev slettet – for eksempel ved at du selv kom til at slette eller overskrive en vigtig fil. Det sker faktisk ret tit!

Det kunne selvfølgelig også være at en hacker fik adgan til din computer, som så blev ramt, hvorefter dine filer og data blev slettet eller ødelagt dine filer og data.

Vælg en løsning, der passer til dig

Der er forskellige måder, du kan sikkerhedskopiere på. Du kan benytte en cloud-løsning, hvor indholdet på din computer bliver gemt i skyen. Du kan også benytte en ekstern harddisk, hvor du selv løbende lægger de filer og data over, som du har brug for at sikkerhedskopiere. Eller du kan sikkerhedskopiere over på en anden computer. 

Der er dog mange fordele ved at gemme i skyen. Blandt andet har du adgang til dine filer, uanset hvor du befinder dig. Du kan nemlig logge på fra en anden enhed og så få adgang til dine filer. Med en backup i skyen er du desuden sikret, hvis der skulle ske det uheldige, at der udbrød ildebrand på dit kontor eller i dit hus – eller hvis der skulle komme en langfingret tyv forbi.