Nogle gange kan det føles som rent videnskab bare for at finde ud af, hvad forskellige hudplejeløsninger rent faktisk gør. Tag f.eks. serum som kunne være Evolve serrum 200. Hvad gør dem anderledes end en almindelig fugtighedscreme? Og hvad er fordelene ved at tilføje dette ekstra trin til din hudplejerutine? Som det viser sig, kan serum hjælpe med at tackle en række hudplejeproblemer. Undrer du dig over hvorfor? Denne jungle vil vi hjælpe dig igennem.

Hvad er serum?

Hvis du tænker på din hudplejerutine som et treretters måltid, er serum lidt ligesom hovedretten. Efter at have sparket tingene i gang med en forret i form af en ansigtsrens, og inden du forkæler dig selv med dessert, som en fugtgihedscreme, fylder du huden op på alle de vigtige næringsstoffer i form af et serum, som ligesom en hovedret kan indeholde en række nyttige næringsstoffer til din hud.

Serum er hudplejeprodukter, der er designet til at levere høje koncentrationer af specifikke aktive ingredienser direkte til huden. Der er mange forskellige typer af serums på markedet, der udfører forskellige opgaver, lige fra hydrering til at lysne huden.  Oftest er serum klare, gelbaserede eller flydende, og de har tendens til at være mindre tykke end en fugtighedscreme, men mere faste end en ansigtsrens. De påføres typisk før fugtighedscreme for at hjælpe med at låse fugten ind i huden.

Ofte er et serum i stand til at hydrere mere effektivt end selv de tungeste cremer. Molekylerne i serums er i stand til virkelig at trænge ind i huden og hydrere på det dybeste niveau, mens de tungere cremer mere sidder på de øverste lag af huden. Fugtgivende serum erstatter ikke nødvendigvis din fugtighedscreme, men kan øge de fugtgivende effekter fra din fugtighedscreme.

Hvorfor bruge serum?

Generelt indeholder serum topiske antioxidanter som vitamin A, C og E. De indeholder også topiske retinoler og ingredienser, der udjævner hudtonen. Når en serum er fordelt under en fugtighedscreme, fungerer serummen som målrettet behandling mod rynker , pigmentering og rødme.

De aktive ingrediens i serummer har tendens til at være mere koncentreret og kan lejlighedsvis forårsage irritation og tørhed hos dem, der har en følsom hud. Det er en god ide at lægge en mere omfattende fugtighedscreme med serum under, hvis din hud har tendens til at være på den følsomme eller tør side. Derfor kan der være mange fordele ved at tilføje en serum, der passer til din hudtype, til din faste hudplejerutine.