For et par dage siden snakkede jeg med min datter på fem år. Emnet var musik. Og mere specifikt: hvordan man får adgang til musik. Selvom jeg kun (?) er 33 år gammel, er der nemlig sket helt utrolig meget, siden den gang jeg var barn – på mange måder, men i særdeleshed også i forhold til mulighederne for at få adgang til musik.

Jeg husker stadig, hvordan jeg kunne bruge hele og halve timer på at stå i og bladre gennem udvalget af CD\’er i føtes eller måske i en rigtig musikforretning. At udvælge den helt rigtige CD var nemlig noget, der skulle investeres godt med research og tid i. For en CD var jo altså ikke ligefrem gratis. Den kostede typisk mellem 150 til 200 kroner.

For én CD, ja. Eller det der svarer til omkring 12 musiknumre – hvor man måske var heldig af få 2-3 ekstranumre med remix med, men altså. Det er stadig ikke mange. Og ud af de 12-15 numre var det så måske halvdelen, man faktisk kunen lide. På en god dag.

Derfor var det nødvendigt at gøre sin research, inden man købte en CD. Derfor var der da med god grund også installeret lånestole med afskærming og store høretelefoner i Bilka, hvor man så kunne sidde og lytte til em udvalgt mængde af CD\’er for at kunne besluttede sig for, hvilken én man skulle vælge, kæbe og lytte til de næste 2-3 måneder, inden det blev tid til at købe en ny CD.

Sådan er det ikke ligefrem nu til dags.

De mange online musiktjenester har givet os helt utrolige muligheder for at lytte til et helt enormt bredt udvalg af musik og opdage nye numre – og prisen er det samme, uanset hvor mange numre, du lytter til. 

I runde tal vil det sige, at for de samme penge som i tidligere betalte for én CD med 12 numre, kan man nu lytte til et uevalg af måske en million forskellige numre.

Jamen, er det ikke fantastisk?

Derudover er det blevet muligt at få adgang til numre, som vi tidligere aldrig ville have opdaget. På min musikstreaminstjeneste ligger der for eksempel sange fra kunstnere i Columbia og Nigeria, og det synes jeg ærlig talt er fantastisk.

Er du endnu ikke komemt med på bølgen af musikstreaming, så kan jeg kun anbefale dig at hoppe ombord på vognen.  Du kan klikke på linket her, hvis du vil have inspiration: Find de bedste musiktjenester