Er du netop blevet forfremmet til chef? Startet din egen virksomhed eller måske bare ønsker at ændre din måde at lede på? Man kan ikke komme udenom at alle har prøvet at haft en dårlig chef, men spørgsmålet er også: Hvordan er man en god chef? Hvad er nøglen til en succesful virksomhed? Svaret er glade og produktive medarbejdere! Læs med her og få 5 tips til at blive alles yndlings chef nogensidne! 

Teambulding 

For at lære dit team samt medarbejdere bedre at kende vil en ideel idé være teambuilding aktiviteter ! Her vil man med stor garnti for opbygget ikke bare et godt kollega miljø og forhold, men også personlige og optimale relationer til alle i virksomheden. Nogle ideer kunne være: Paintball, klatring, Escape Room, skattejagt og mange mange flere. Det er op til dig! Så overrask dine ansatte og medarbejdere med en fed aktivitet og bliv rystet bedre sammen på alle måder! 

Lyt, lyt, lyt 

En god egenskab som en chef og leder er: At lytte. Hold løbende samtaler med dine ansatte om, hvordan de har det, hvad de tænker om deres arbejde og overordnet hvordan det går for dem. Det får dem til at føle sig værdsat og lyttet til. 

Ansvar

En anden måde på at få glade og produktive ansatte er ved at give dem ansvar. Hvis man ikke bliver udfordret bliver alt arbejde for trivielt og kedeligt.. Det vil demotivere dem i længden, og arbejdet vil blive gjort halvhjertet. Sæt dig ned med hver ansat og snak om vedkommens ambitionsniveau, samt hvad de selv tænker i forhold til tid og overskud. 

Sundhed

Et af de vigtigste kriterier man som chef skal tage stilling og have fokus på er de ansattes sundhed! Hvis dine ansatte ikke fungere optimalt pga. problemer der hjemme, med helbredet eller lignende, så vil det gå ud over vedkommens arbejde, og dermed også din virksomhed! Derfor er det en god ide at holde samtaler med dem, hvis der opstår nogle problemer eller, hvis nogen giver udtryk for at der er noget som ikke fungere, de er stresset eller de går igennem en skilssmisse, så tal med dem. Evt. Henvis dem til en læge eller psykolog! 

 

Alt i alt er der mange gode måder på at du kan blive en bedre leder samt chef for dine ansatte. Hvis du ønsker at have et stort fokus på udvikling af dig selv som en god leder kan et kursus være svaret!