Pantsætning er en smart måde at give afkald på sine ejendele mod en økonomisk gevinst, for senere at foretage afhentning af pantsat.dk. Pantsætning er altså en smart og anderledes måde for at låne penge på. For at alle skal kunne forstå det, kan man forklare det i følgende trin:

  1. Du finder ejendele du vil sælge midlertidigt
  2. Dine ejendele vurderes af et firma
  3. Når du har godkendt tilbuddet, leverer du alle dine ejendele til firmaet
  4. Du får en udbetaling (lånet) for alle dine ejendele
  5. Du køber løbende dine ejendele tilbage efter behov
  6. Aftalen er afsluttet, når du har købt de ejendele, du ønsker at have tilbage

Som du kan se, er det en meget enkel proces, og du behøver endda ikke at afhente dine ejendele igen – så kan du i stedet bare betragte dem som solgt, hvor du har fået en økonomisk gevinst ved det. Men er det egentlig noget for dig?

Hvad du giver, får du igen

Du skal være indstillet på, at du skal give andre en masse af dine ejendele, for at få en udbetaling. Jo mere, du giver, og jo højere værdi det har, jo mere får du udbetalt. Du skal altså være klar på, at det du ejer med størt værdi, muligvis skal i andre mennesker varetægt. Det kan virke grænseoverskridende for nogle, og det er helt sikkert ikke en løsning for alle.

I kan forsøge at sætte jer og lave en liste over de ting, I tænker, at I kan undvære. Herefter kan i indsende en anmodning om et tilbud helt gratis og uforpligtende. Så kan I altid have tilbuddet mellem hænderne og forsøge at beslutte ud fra det.

Er du sikker på, at du kan undvære noget?

Det kan være svært at vide, om man kan undvære noget, før man mangler det. Her kan man sige, at pantsætning er forholdvist fleksibelt, så hvis du fortryder, kan du altid købe den ejendel tilbage, du ikke kan undvære. Men så udligner idéen med lånet af pengene også lidt sig selv, og så ender du med at stå med færre penge at bruge af, end hvad du måske havde regnet med.

For mange er det svært at sætte sige og vide, præcist hvad de kan undvære. Det kan virke tillokkende at vælge flest mulige ting, blot for at få flest mulige penge udbetalt. Men penge skaber sjældent lykke, og I kan derfor hurtigt ende i en situation, hvor I fortryder beslutningen, når I kigger rundt i jeres liv og mangler en helt masse ting.